A magyar csapat olyasmire készül, ami Napóleonnak nem sikerült: bevenni Moszkvát. Igaz, a francia császár a Régi Gárdára támaszkodott, nem pedig magyar kajakosokra és kenusokra. A válogatott két szolnoki tagja, Sarudi Pál és húga, Alíz is okkal bizakodhat az éremszerzésben.

 

ossze kell lapatolni az ermeket

 

A szolnoki Sarudi testvérek közül Pál kétszeres világbajnok, 2007-ben a kétszázas és az ötszázas négyes tagjaként lett a világ legjobbja. Most az ezres egység tagja, ezen a távon még nincs aranya.
– Ludasi Robi kollégám nagyon jól összerakta a négyest– árulta el érdeklődésünkre Czeglédi Gábor, a szolnoki Közgép SE edzője.– A dobogóra mindenképpen esélyesek a fiúk, de szerintem még az aranyéremért is harcban lehetnek a fehéroroszokkal.
Sarudi Pál vasárnap ünnepli harmincegyedik születésnapját, egy érem különösen jól mutatna a torta mellett. Alíz a brandenburgi Eb-n második lett Medveczky Erikával K-2 ezer méteren, a páros a világbajnokságon is éremesélyes.
– Alízék többet tudtak együtt evezni, mint az Európa-bajnokság előtt, ráadásul a moszkvai pálya jobb, mint a brandenburgi volt. Velük kapcsolatban is bizakodó vagyok– mondta Czeglédi Gábor.

 

Forrás: www.szoljon.hu 2014. augusztus 8.

Szolnoki Kajak Kenu Klub

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!