Hétvégén a világbajnoki válogatót rendezik a szolnoki kajak-kenu pályán. Az év legfontosabb hazai versenye előtt, amolyan bemelegítésként a Masters Magyar Bajnokságot rendezték a Holt-Tiszán.

 

olimpiai bajnokok is indultak a szolnoki masters versenyen

 

Ha a csapásszám már nem is éri el a tíz-húsz-ötven évvel ezelőtti szintet és a férfi indulók haja is évről-évre lisztesebb, a masters verseny nem is biztos, hogy az eredményekről szól. Összegyűlnek a parton a régi csibészek és egymás ugratása közben olyan dumák repkednek a Holt-Tisza fölött, hogy a halak is kidugják a fejüket. A közvetlenséggel együtt minden nagyon komoly, merthogy a győzni akarás semmit sem változik évtizedek múltán sem. Akik azt állítják, hogy csak a nosztalgia, a jó idő, vagy a társaság miatt indulnak el, de nyerni nem akarnak, azok kamuznak, mint a sebesült partizán. Öreg kajakos/ kenus nem létezik, legfeljebb olyan, aki fiatalon sem volt elég fiatalos. A masters versenyek sajátossága, hogy itt rendeznek úgynevezett „MIX” versenyszámokat is, ahol párosban, négyesben férfiak és nők vegyesen alkotnak egy-egységet. A résztvevők korcsoportok szerint külön-külön versenyeznek.


A Szolnoki KÖZGÉP SE színeiben induló versenyzők, akik végül a dobogó legfelső fokára állhattak. A teljes névsor következik:
K2 női 200 méteren Tamás Ágnes Teodóra BKV-s párral, Bokor Csaba a C4 férfi 500 méteres csapathajóban, A Farkas Gabriella, Fodor Judit, Jenővári László, Zupkó György alkotta egység a K4 MIX 500 méteren, A Tamás Ágnes, Fodor Judit, Réczi Attila, Zupkó György egység a K4 MIX 200 méteren, Tamás Ágnes és Marton Ferenc a K2 MIX 200 méteren.

 

Forrás: www.szoljon.hu 2015. július 14.

Szolnoki Kajak Kenu Klub

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!