Éppen öt hónap múlva rajtolnak a riói olimpián a kajak-kenu sportág küzdelmei. Legjobbjaink külföldi edzőtáborokban, gőzerővel készülnek azokra a versenyekre, amelyeken ki lehet majd harcolni az ötkarikás részvételt. Köztük vannak a Közgép-Szolnok csapatának legjobbjai is.

 

 horvatorszagi edotaborban a legjobb kajak

 

Mostanság a világ minden táján föllelhetők a magyar kajakosok és kenusok. A teljesség igénye nélkül Kozák Danuta és Szabó Gabriella a floridai Tampán, Kárász Anna és Vajda Attila a portugáliai Monterbelon, Dudás Miklós és Medveczky Erika a dél-afrikai Pretorián, Kökény Roland és Kovács Katalin a spanyolországi Sevillában, míg a szolnoki csapat néhány „vendéggel” kiegészülve, a horvátországi Opuzenben készül az elkövetkező évadra.

 

-Köszönjük szépen, jól vagyunk, reggeltől estig dolgozunk – mondta Czeglédi Gábor, a szolnoki csapat vezetőedzője. – Február 20-án kezdtük a munkát a horvátországi Isztrián, pontosabban Novigrádban. Bár az idő nem volt a legjobb, ha nem tudtunk vízre szállni, a szállásunkon a konditeremtől kezdve az uszodáig mindegyik létesítmény csapatunk rendelkezésére állt. Múlt vasárnap óta pedig az elmúlt években jól bejáratott opuzeni edzőtáborban dolgozunk, ahol egyre többet vagyunk a vízen, mondhatni ideális időben, 15-16 Celsius fokban evezünk.

A szakember beszélt a szolnoki csapatról és a „légiósokról” is. – Bodonyi Dóri, Bogár Gabi, Gál Peti és Sarudi Pali a szolnoki klub versenyzői, Dusev-Janics Natasa a Győr, míg Schenk Áron és Kugler Attila a Vasas kajakosai – mindhárman velünk dolgoznak. Rátérve a szolnokiakra, Bodonyi Dóra az elmúlt évadban szinte berobbant az élvonalba. Az U23-as korosztályban világversenyeket nyert, hazai vízeken pedig egyéniben olimpiai- és világbajnokokat is legyőzött. Itt valamivel melegebb van, mint Novigrádban volt, a hely is sokkal nyugodtabb, mint az előző volt, hiszen szinte csak mi lakunk itt – mondta Bodonyi Dóra, a szövetség honlapján. – Időre menni a napokban fogunk, és résztávos edzésünk is kevés volt eleddig. Egyelőre azt tudom mondani, hogy jól esik az evezés, élvezem, amit csinálok, és várom az első komolyabb megmérettetést, a szokásos öt kilométert a pálmafától a hídig, majd vissza.

 

Legjobb kajakosaink és kenusaink legelőször április 22-23-án, azon a tájékoztató versenyen mérhetik össze formájukat, amit a szolnoki Holt-Tiszán rendeznek majd meg. Ezt követően május 10-12-én Szegeden lesz az első válogató, majd egy sűrű hét következik Duisburgban, ahol 18-án és 19-én zajlik a pótkvalifikációs verseny. A németországi viadalt június 10-én és 12-én követi a második magyar válogató ugyancsak Szegeden, amely után teljessé válik a riói csapat. Reméljük soraikban szolnoki versenyzőkkel!

 

Forrás: www.szoljon.hu 2016. március 11. 12:27.

Szolnoki Kajak Kenu Klub

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!